HABERLER


16 Şubat 2016 Salı

Counter Strike Condition Zero-Oyun İnceleme


Condition Zero aslında CS 1.6’nın grafik motoruyla (Half-Life grafik motoru) hazırlanmıştır. Sadece grafikleri geliştirmişler. Bu sayede külüstür bilgisayarlarla bile çok rahat oynanabiliyor. Bu lafım sizi sakın CS 1.6 ya benziyor kanısına düşürmesin.  1.6 ‘dan çok daha keyifli bir oyun. Neden diyeceksiniz: CZ’de çok sürükleyici görevler var. Yani Call of Duty tarzı bir oyun. Ama tam olarak savaşmıyorsunuz. Karşıdakiler terörist oldukları için küçük timler halinde dağınık şekilde görevleri yerine getiriyorsunuz. Bazenleri de timinizle beraber…

Görevlerden bahsedecek olursak; Dünya’nın 4 bir tarfında görevlere gidiyorsunuz. Görevlerde:

Uyuşturucu kaçakçılığı yapanların planlarını bozuyoruz
Nükleer bomba başlığını ellerinden alıyoruz veya fotoğrafını çekiyoruz
Önemli şahsiyetleri ellerinden kurtarıyoruz
Teröristlerin elebaşlarını(VIP) öldürüyoruz
En son görevde ise nükleer bombanın patlamasını engelliyoruz

Şu an aklıma gelmeyen başka görevler de olabilir. Toplam 10 Bölgeye gidip görevleri tamamlıyorsunuz.Görevler öyle çabuk bitmiyor tabii. İlk oynayışınızda bir bölgeyi 20 – 30 dk ya anca bitirebilirsiniz. Ben 2 güne tamamlamıştım oyunu ama çok sardığı için görevlere baştan başladım.

Oyun çıkış tarihi: 23 Mart 2004 ama o zamanın en iyi oyunu. Belki şimdi Call of Duty ile yarışamaz çünkü Call of Duty 7’yi oynayanlar bilir :) Ama görevler ve rahat oynanış hala çok zevkle oynamamızı sağlıyor. Eski bilgisayarlarda rahat oynanması da cabası. Kendi tecrübem merak etmeyin.

Cephane azlığı da oyuna gerçekçilik katıyor. Mesela M16’nız elinizde sürekli önünüze terörist çıkıyor.  E cephaneniz bitti. Ne olcak şimdi.. Alın elinize SIG P228 model silahınızı veya elinizde ne varsa (En çok SIG P228 olur elinizde o yüzden dedim :) dayanın dayanabildiğiniz kadar. Az ileride nasıl olsa karşınıza teröristlere ait cephanelik çıkacaktır. Cephaneliği aldıktan sonra kim durdurur sizi.Oyundaki İlkyardım dolaplarından da “e” tuşuna basarak canınızı doldurabiliyorsunuz. Bu dolapları deli gibi aradığınız zamanlar olacaktır.

Oyundaki Yeni silahlar ve ekipmanlar da CS oynamıyormuşsun gibi bir his veriyor.

Yeni ekipmanlardan; telsiz, M72 LAW Roketatar,  fiberoptik kamera (duvarın arkasını görmeye yarıyor), lehim lambası(asma kilitleri kırarak açmaya yarar) ve uzaktan kumandalı bomba. Ama bu ekipmanları görevlere göre belli yerlerde kullanabilirsiniz. Mesela roketatarı tank ve bi konvoyun zırhlılarını vurmak için… Ayrıca bu aletlerin bazılarını terörister de kullanabiliyor. Roketatarla öldüğüm çok olmuştur.

Unutmadan şöyle bir açıklama yapayım: Counter – Strike: CZ 2 türlü bir oyun. O nasıl bişe dediğinizi duyar gibiyim.Şöyle ki Turtle Rock Studios ve Valve daha önce CS 1.6 ya tıpkı benzeyen sadece modelleri değişik olan başka bir sürümünü çıkarmıştı. Benim 2 saattir yukarıda anlattığım oyun diğer sürümü. CZ’ nin yukarıda anlattığım modelinin adı “Counter – Strike: Coundition Zero Deleted Scanes(Silinmiş Sahneler)” Diğer CS: CZ’de de görevler var.  Haritaları bildiğimiz CS haritalarının teksturelerinin değiştirilmiş hali. Ve görevler şu şekilde;

Örnek:

“de_dust2 haritasında 5 düşman öldür.”
“3 düşmanı Sniper Rifle ile öldür.
“Bir kere bombayı etkisiz hale getir.”

gibi görevler var. Zorluk ayarlarına göre bunları yükseltebilirsiniz. Görev sonunda diğer mapa geçiyorsunuz. Geçmeden önce kazandığınız coinslere(paralara) göre takımınıza tecrübeli askerler alıyorsunuz. Bir görev 1 Coins ise 5 görev bitirdikten sonra (5 Coins) en tecrübeli askerlerden seçebilirsiniz. Tabi ben tecrübeyi yavaş yavaş yukarı çıkarmanızı tavsiye ediyorum.

Bu sürümde silahlar ve ekipmanlar aynı. Ama size bir ipucu; diyelim ki Sniper Rifle ile 3 düşman öldür diyorsa. El başladığında “B” sonra “A” (Otomatik silah alma) ya bastıktan sonra Sniper Rifle’ı verir. B ye bastıktan sonra boşuna o silahı aramanıza gerek kalmaz

0 yorum:

Yorum Gönder